Unelte personale
Locatia curenta: Prima pagina Despre scoala

Scoala Generala nr. 200, sector 3, Bucuresti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scurt Istoric           Afla mai multe despre Scoala 200

 

Scurt istoric al scolii

Scoala Generala nr. 200, cu clasele I-VIII, construita in cartierul Titan II,  Bucuresti a fost data in folosinta la 15 septembrie 1968. Noul local inlocuia Scoala nr. 94 Dudesti-Cioplea, care a fost demolata, colectivul de elevi si cadrele didactice fiind transferate noii scoli.

 

Baza materiala

Cladirea scolii are o suprafata de 760 mp, compusa din parter si doua niveluri. Spatiul cuprindea 17 sali de clasa si 3 laboratoare (fizica, chimie, biologie) repartizate pe cele doua etaje, la parter aflandu-se cancelaria, birourile directorilor, secretariatul si o biblioteca. Pe parcurs au fost amenajate incaperi pentru desfasurarea orelor de educatie tehnologica (baieti-fete), informatica si consiliere, dormitor pentru semiinternat, precum si un atelier de ceramica. Una dintre salile de clasa a fost transformata in sala de sport, pentru desfasurarea activitatilor de educatie fizica pe timpul iernii sau vreme nefavorabila.

Materialul didactic de care dispune scoala pentru desfasurarea procesului instructiv-educativ consta intr-un copiator, un fax si 16 calculatoare.

Curtea scolii avea, initial, o suprafata de 8635 mp. Terenul scolii are in prezent o suprafata de 5681 mp, in care s-a amenajat un teren de sport cu gazon artificial.

 

Activitatea didactica curiculara si extracuriculara

In primul an de functionare - 1968/1969 - au existat 31 de clase cu 1200 de elevi. Pe parcurs, colectivul de elevi a inregistrat fluctuatii, cresterea numerica maxima fiind inregistrata in anul scolar 1974/1975, cand au functionat 41 de clase cu 1600 de elevi. Atunci scoala functiona in trei schimburi. Astazi, activitatea se desfasoara in doua schimburi.

In Scoala nr. 200 cu clasele I-VIII, in paralel cu activitatile intensive de limba germana, s-au desfasurat cercuri de teatru, de fotbal, iar din anul 2003 functioneaza cercurile de ceramica, cercul micilor naturalisti, cercul de dans sportiv. Activitatea extrascolara este extrem de bogata si diversificata, rezultatele se vad in diplomele castigate la diverse concursuri.

 

Persoanlitati care au urmat Scoala nr. 200

De pe bancile scolii s-au ridicat multe generatii de elevi. Din randul lor, unii au devenit mandria scolii prin activitatea pe care o desfasoara:

Ilinca Goia - actrita

Constantin Baloiu - actor-elev - "Pistruiatul"

Florin Uceanu - campion national la culturism

Adrian Voinea - tennisman.

 

Conducerea institutiei de-a lungul timpului

Activitatea scolii de-a lungul celor 36 de ani de functionare a fost indrumata si coordonata de urmatoarele cadre didactice: in calitate de directori coordonatori ai acestei institutii,  Otilia Calancea, Viorica Preda, Elena trifanescu, Viorica Alexandru, Badea Smarandescu, Aurelia Cioclei, Floarea Trasca, Monica Verona Popescu; in calitate de directori adjuncti , Maria Vlad, Nicolita Vasilescu, toti contribuind la buna gospodarire a scolii si imbunatatirea activitatii instructiv-educative. 

Colectivul de cadre didactice al scolii este hotarat sa desfasoare o activitate plina de daruire si in urmatorii ani scolari.

Director, Monica Verona Popescu

 

Mai multe despre Scoala:

Scoala in imagini
Albume foto

Planuri pentru viitor
Plan de dezvolare a institutiei si strategia de dezvoltare

Particularitati si necesitati
Prezentare 

Parteneriate
Colaborari cu alte institutii

Realizari ale copiilor
Premii

EVENIMENTE

Actiuni document